Linkjes met berichten als: ‘Ben jij het op dit filmpje’ of ‘je hebt een prijs gewonnen’. Veel mensen ontvangen dergelijke berichten regelmatig. Klik je op de link, dan kunnen hackers achter persoonlijke informatie komen. Onder andere de wachtwoorden van social media-accounts zijn erg gewild door hackers.

Digitale beveiliging is ontzettend belangrijk. Social media-accounts bevatten veel persoonlijke informatie en soms versturen hackers ook berichten aan je contacten uit jouw naam. Allemaal technieken om zo veel mogelijk informatie te achterhalen.

Gekoppelde accounts

Bij veel social media-platformen zijn zakelijke accounts gekoppeld aan privé-accounts. Een hack kan dan invloed hebben op verschillende accounts. Daarom is het extra belangrijk om te zorgen voor goede beveiliging.

Tweestapsverificatie

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om altijd goed na te denken welke linkjes betrouwbaar zijn en welke niet. Maar je kunt nog meer doen voor een goede beveiliging. Een handige en eenvoudige optie: installeer tweestapsverificatie.

Tweestapsverificatie is een eenvoudige en goede manier om je onlineaccounts – waaronder je social media – te beschermen. Na het invullen van je gebruikersnaam en wachtwoord moet je nog een code invullen. Deze ontvang je via sms, e-mail of een speciale app. Het is een extra laag op de beveiliging van je accounts. Zelfs als hackers je wachtwoord hebben achterhaald, kunnen ze nog niet inloggen vanwege de extra code.

Het aanzetten van de tweestapsverificatie doe je meestal via de instellingen van je accounts. Het is maar een paar minuten werk.

Waarschuwing

Een extra voordeel: veel systemen voor tweestapsverificatie geven een waarschuwing wanneer er een poging is gedaan om in te loggen vanaf een onbekend apparaat of een onbekende locatie. Zo ben je dus ook meteen op de hoogte van de vreemde activiteit rond je account.

Into M ondersteunt jouw organisatie met:

De inzet van social media

Communiceer gericht met klanten over (nieuwe) producten of diensten.

Meer info »

Adverteren op social media

Genereer aandacht door te adverteren via social media.

Meer info »

Prettig leesbare mailings

Digitale nieuwsbrieven met gevarieerde onderwerpen voor jouw bedrijf.

Meer info »

Marketing­­ondersteuning

Vormgeven van een goed marketing- en communicatieplan.

Meer info »