Het werk gaat altijd door, zeker nu we veel remote kunnen werken. Nog even iets afmaken voordat je naar huis gaat, in de avond nog snel een presentatie checken of toch nog een mailtje beantwoorden. Voor sommige mensen leidt dit drukke werkleven tot stressklachten.

Stress beperken

Het is belangrijk om je werkdag in te richten op een manier die bij jouw past. Bouw bijvoorbeeld even een rustmomentje in door een korte pauze te nemen met een kopje koffie of maak een wandelingetje tijdens de lunch.

Maar de allesomvattende sleutel tot succes is een goede nachtrust. Ons drukke werkleven kan er soms voor zorgen dat we ’s avonds nog uren liggen te staren naar het platfond. Een slechte nachtrust maakt je prikkelbaarder en verlaagt je concentratie. Daarnaast heeft een goede nachtrust ook een positieve invloed op je fysieke gezondheid, bijvoorbeeld op je maag- en darmstelsel.

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk. We zetten een aantal tips voor je op een rij die hierbij kunnen helpen.

Zorg voor een opgeruimde afsluiting

Ruim aan het einde van de dag je werkplek op en sluit je computer af. Een vaste routine aan het einde van de dag zorgt ervoor dat je bewust bezig bent met het afsluiten van je werkdag. Dat geeft je hersenen meer duidelijkheid en rust.

Laat zo veel mogelijk spullen achter op je werkplek. Zo houd je werk en privé wat meer gescheiden. De volgende dag begin je dan weer met een frisse start.

Maak lijstjes

Die ene klant bellen, een collega vragen naar de status van een dossier of het bijwerken van de administratie. De hele dag schieten er taken door je hoofd. Dat is heel logisch, maar het kan zorgen voor rusteloosheid. Schrijf al je to do’s op (op papier of in een app). Zo houd je overzicht en daardoor heb je meer rust. Dat slaapt een stuk prettiger.

Focus op de positieve zaken

Niets menselijks is ons vreemd. Mensen hebben de neiging om te focussen op zaken die niet goed gingen. Bijvoorbeeld een niet-betaalde rekening of een kritische klant. Probeer eens te focussen op de zaken die wel goed gingen. Denk aan een tevreden klant of een fijn gesprek met een collega in de pauze. Dat zorgt voor een leuker gesprek met je partner ’s avonds op de bank en je valt met een beter gevoel in slaap.

Into M ondersteunt jouw organisatie met:

De inzet van social media

Communiceer gericht met klanten over (nieuwe) producten of diensten.

Meer info »

Adverteren op social media

Genereer aandacht door te adverteren via social media.

Meer info »

Prettig leesbare mailings

Digitale nieuwsbrieven met gevarieerde onderwerpen voor jouw bedrijf.

Meer info »

Marketing­­ondersteuning

Vormgeven van een goed marketing- en communicatieplan.

Meer info »