De keukentafel, de bank of een ongebouwde slaapkamer, veel woonhuizen zijn het afgelopen jaar veranderd in een kantoor. We werken thuis onverminderd hard. Maar het gebrek aan contact met collega’s, de stress van de lockdown en de chaos van het thuisonderwijs beginnen zijn tol te eisen.

Hoe voorkomen we een burn-out?

Voor steeds meer mensen ligt een burn-out op de loer. We missen sociaal contact en gaan over het algemeen minder naar buiten. Mensen met kinderen moeten overdag thuis het onderwijs verzorgen. Dat is vaak lastig te combineren met thuiswerken. Ondertussen blijft de werkdruk hoog en stapelen taken zich op. Hét recept voor stress en spanning.

Hoe kunnen we het hoofd toch koel houden? Met deze drie tips:
Laat de 9-tot-5-mentaliteit los

Thuisonderwijs, wegwerkzaamheden, bellende huisgenoten of andere afleiding, het is soms lastig om je te concentreren thuis. Stug achter de computer blijven zitten heeft dan niet altijd zin. Neem als ondernemer de ruimte om flexibel met je uren om te gaan en geeft je personeel deze ruimte ook. Een paar uur geconcentreerd werken op een rustig moment levert vaak meer op dan gedwongen van 9 tot 5 achter de computer zitten.

Neem en geef ruimte om pauze te nemen

Het is een veelgehoord advies: ga ’s middags even wandelen of een uurtje sporten. Maar hoe doe je dat als collega’s maar blijven bellen of als klanten wachten op je hulp? Het is een kwestie van prioriteiten stellen. We kunnen niet alles tegelijk doen. Na het afronden van een paar belangrijke taken, is het goed om even te pauzeren. Motiveer jezelf en je collega’s ook om dit te doen. Samen is het toch altijd makkelijker.

Zorg voor focus

Om bovenstaande tip makkelijker te maken, is het goed om het aantal taken op je to-do-lijst te verkleinen. Waar ligt de focus voor het bedrijf op dit moment? Richt je daar dan helemaal op. Hierbij is het belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven over de focus en de bijbehorende taken. Zo ontstaan er zeker geen misverstanden tussen collega’s.

Documenten

NIEUWSBRIEF

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

                    

Go to top