De wereld van communicatie verandert continu, zowel technisch als grafisch. Een paar jaar geleden werden nieuwsbrieven meestal op de computer gelezen, nu vooral op de smartphone. Ook de normen rond het uiterlijk van de nieuwsbrief veranderen van tijd tot tijd.

Daarom passen wij het template van de nieuwsbrief aan.

Responsive

Een van de belangrijkste eisen is dat de nieuwsbrief op alle apparaten goed leesbaar moet zijn. Onze huidige nieuwsbrief is dat al, maar het kan natuurlijk altijd beter. Binnen een paar seconden heeft een lezer de nieuwsbrief “gescand”. Op basis van die scan bepaalt de lezer welke artikelen hij of zij interessant vindt en gaat lezen.

De leesbaarheid van de tekst en de toevoeging van bijpassende beelden is hierbij heel belangrijk, zeker als lezers de nieuwsbrief op hun mobiel openen. De nieuwe template voldoet aan al deze eisen.

Uiterlijk

Naast de technische kant, passen we ook het uiterlijk aan. De kernelementen van de nieuwsbrief blijven in tact. Zo blijven we werken met een header met foto of logo bovenaan de nieuwsbrief en bestaan de artikelen uit een foto, een korte inleiding en een ‘lees meer’-knop.

Er is in het nieuw template iets meer ruimte voor de header, het gebied bovenaan de nieuwsbrief. Dit is wat lezers meteen zien, daarmee kun je dus een goede eerste indruk maken.

De ‘lees meer’-link, om door te klikken naar een artikel, wordt vervangen door een knop. Daar staat wederom de tekst ‘lees meer’ in, maar een knop valt beter op en we kunnen deze een kleur in jouw huisstijl geven.

Onderin de nieuwsbrief is nu meer ruimte voor een extra doorverwijzing, bijvoorbeeld naar een pagina met hypotheekrentes of je eigen Regiobankpagina. Als je een eigen ‘over ons’-pagina hebt, bijvoorbeeld op de website, kunnen we hiernaar doorverwijzen.

Vragen

Alle aanpassingen zijn erop gericht de nieuwsbrief overzichtelijker en leesbaarder te maken. De komende maanden zetten we het huidige template over naar het nieuwe. Mocht je vragen hebben over het nieuwe template, neem gerust contact met ons op.

Documenten

NIEUWSBRIEF

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

                    

Go to top