De AVG is inmiddels al bijna twee jaar van kracht. Het is goed om af en toe te kijken of je als bedrijf (nog) voldoet aan de eisen van de privacywet.

Wij geven je zes tips om persoonsgegevens op je kantoor nog beter te beschermen.

De wet is erg uitgebreid. Er zijn verschillende (lastige) voorwaarden rondom privacy waar alle bedrijven aan moeten voldoen. Het belangrijkste doel van deze wet is het beter beschermen van persoonsgegevens. Dat begint op kantoor.

  • Zorg voor een sterk wachtwoord voor je computer, apps en systemen. Verander dat wachtwoord ook regelmatig. Tweestapsverificatie is de veiligste optie. Op deze manier maak je het moeilijker voor hackers om bij jouw bestanden te komen.
  • Zet je computer in slaapstand als je wegloopt van je bureau. Dat zorgt ervoor dat niemand (per ongeluk) in jouw bestanden kan kijken als jij weg bent.
  • Zorg dat documenten met persoonsgegevens nooit open en bloot op jouw bureau of die van je collega‚Äôs liggen. Een clean desk policy kan daarbij helpen.
  • Ben voorzichtig met het delen van persoonsgegevens via mail of in een online cloud. Je weet nooit precies waar deze bestanden nog meer op worden geslagen of wie ze onderschept.
  • Zorg dat privacygevoelige bestanden op zo min mogelijk computer opgeslagen zijn. Zo houdt je de kans zo klein mogelijk dat gegevens uitlekken.
  • Bewaar papieren met persoonsgegevens letterlijk achter slot en grendel, bijvoorbeeld in een afgesloten kast.

Documenten

NIEUWSBRIEF

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

                    

Go to top