Social media is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Veel mensen willen dat hun berichten zo veel mogelijk mensen bereiken. Een bericht ‘liken’ of delen is dan ook zo gedaan.

Maar hoe kun je een bericht delen op Instagram?

Een bericht delen kun je alleen op je Instagram Stories. Deze vind je bovenaan in de app. Een bericht blijft hier 24 uur staan, daarna is het weg. Dit is dus een andere manier van delen dan op Facebook en Linkedin, waar een gedeeld bericht in je eigen tijdlijn verschijnt.

Je gaat naar het bericht dat je wilt delen. Onder de foto zie je aan de linkerkant drie icoontjes staan. De eerste twee icoontjes, een hartje en een tekstballonnetje, zijn om een bericht te ‘liken’ en te reageren. Het derde icoontje, een vlieger, is onder andere om een bericht te delen. Als je hierop klikt verschijnt er een menu waarin links boven staat: ‘Toevoegen aan verhaal’.

Als je daarop klikt, kun je het bericht nog verder bewerken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de tekst die bij het originele bericht staat over te nemen. Dit doe je door op de foto te klikken. Ook kun je stickers en andere details aan het bericht op je verhaal toevoegen.

Documenten

NIEUWSBRIEF

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

                    

Go to top