We zijn net van start gegaan met een nieuw jaar. Dat biedt nieuwe kansen! Een belangrijke les uit het bewogen coronajaar 2020: communicatie is van groot belang. Klanten en relaties willen graag op de hoogte gehouden worden over het reilen en zeilen binnen je organisatie, bijvoorbeeld over bereikbaarheid en openingstijden.Als dienstverlener ben je een rots in de branding voor je klanten. In onzekere tijden vertrouwen zij op jou als vast aanspreekpunt. Goede communicatie is hierbij erg belangrijk. Houd klanten op de hoogte over ontwikkelingen en zaken die voor hen belangrijk zijn.

Betrouwbare bedrijven

De manier waarop bedrijven nu met de coronacrisis omgaan, beïnvloedt hoe mensen in de toekomst naar een organisatie kijken. Mensen zijn op zoek naar zekerheid en betrouwbare bedrijven. Klanten verwachten dat bedrijven goede producten en diensten leveren, verantwoordelijk handelen en snel en op de juiste manier communiceren.

Proactieve communicatie

Proactief zijn in je communicatie is hier een belangrijk onderdeel van. Zo kun je realistische verwachtingen scheppen naar je klant. Geef bijvoorbeeld duidelijk aan wanneer je open bent en hoe klanten je het beste kunnen bereiken. Ben je goed telefonisch bereikbaar of werk je met een chatdienst? Dat is heel handige informatie voor klanten die een dringende vraag hebben.

Wees creatief en denk met je klanten mee. De manier waarop je in deze tijd met klanten omgaat, beïnvloed de manier waarop klanten je in de toekomst gaan zien.

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief is een goed medium om klanten op de hoogte te brengen van ontwikkelingen binnen je bedrijf. Het kan bijvoorbeeld gaan om personeelswijzigingen, wijzigingen in adressen en telefoonnummers of aangepaste openingstijden.

Social media

Daarnaast kan social media de (digitale) band met je klanten verder versterken. Hier kun je op een informelere toon in contact komen met klanten. Zeker voor ad hoc zaken of snelle veranderingen kan dat handig zijn.

Wil je jouw communicatie verder verbeteren? Of heb je specifieke vragen? Neem gerust contact met ons op.

Documenten

NIEUWSBRIEF

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

                    

Go to top