We werken nog steeds zoveel mogelijk van huis uit. Je kunt op verschillende manieren met elkaar communiceren, videobellen is steeds meer in trek. Voor overleg met collega’s of om met relaties te communiceren.

Waar moet je rekening mee houden? Wij geven je een aantal tips.

We weten niet hoe lang we op deze manier moeten werken of misschien ga je wel vaker over op thuiswerken. Videobellen is toch anders dan een normale bijeenkomst, maar ook hier gelden een aantal regels om optimaal gebruik te maken van videobellen.

Zorg dat je goed voorbereid bent

Ook online is een goede voorbereiding de basis van succes. Zorg dat je vooraf kijkt of je microfoon en camera werken en zorg dat iedereen op tijd een uitnodiging krijgt. Zorg er vervolgens voor dat de bijeenkomst op tijd begint.

Volg de bijeenkomst in je eentje

Met 1,5 meter afstand is het natuurlijk al helemaal lastig om met z’n tweeën achter een webcam te zitten, maar in je eentje de bijeenkomst volgen geeft veel meer rust en zorgt dat je minder snel afgeleid wordt.

Maak een agenda

Het klinkt misschien raar, maar zorg altijd voor een agenda. Niet alleen bij je werkoverleg, maar ook als je videobelt met een klant. Geef ook aan hoe lang de afspraak duurt, zodat iedereen daar rekening mee kan houden. Zorg er ook meteen voor dat er een duidelijke gespreksleider is.

Maak vooraf afspraken

Zorg voor duidelijke afspraken. De gespreksleider kan hier het voortouw in nemen. Laat iedereen zijn telefoon zetten. Regel hoe je evt. vragen kunt stellen, zodat niet iedereen door elkaar heen gaat praten en het overzicht snel weg is.

Afsluiten

Zorg dat je de bijeenkomst afsluit met een to-do lijstje voor als er nog zaken moeten gebeuren. Komt er een vervolg op de bijeenkomst, plan deze dan meteen in. Bedank de deelnemers voor hun tijd en inzet. En aangezien je niet fysiek bij elkaar bent: zwaai naar elkaar of steek je duim op. Een leuke en positieve afsluiting van de bijeenkomst.

Documenten

NIEUWSBRIEF

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

                    

Go to top