Foto’s zijn dé manier om je klanten te bereiken. Beeld in bijvoorbeeld een advertentie of post op social media spreekt mensen vaak veel meer aan. Helemaal als de foto op een professionele manier bewerkt is.

We zetten een paar gratis programma’s voor je op een rij.

Foto’s bewerken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een kleine aanpassing – wat een paar minuten werk is – kan een groot verschil maken. In een online wereld waar mensen overladen worden met informatie, zorgt een sprekende foto ervoor dat mensen jouw bedrijf en activiteiten onthouden.

Aantrekkingskracht

Via Instagram, Facebook en Twitter kun je met gerichte posts een zo groot mogelijke groep mensen te bereiken en als community aan je bedrijf te binden. Berichten of advertenties met een foto hebben meer aantrekkingskracht, dan een bericht zonder plaatje. Zo is de kans groter dat jouw bedrijf in de gedachten van bijvoorbeeld potentiële klanten blijft hangen.

Op internet is een aantal gratis fotobewerkingsprogramma’s te vinden waar je zelf mee aan de slag kunt. Uiteraard is het resultaat van betere kwaliteit wanneer een grafisch vormgever met professionele programma’s foto’s bewerkt. Maar deze gratis versies zijn een goed begin.

Canva

Met het fotobewerkingsprogramma Canva maak je de mooiste afbeeldingen voor sociale media. Het programma heeft een aantal voorbeelden die je als basis kunt gebruiken. Zo staat er in een handomdraai een kunstwerkje op je beeldscherm. Uiteraard kun je jouw creativiteit ook de vrije loop laten en zelf op de ontwerpersstoel gaan zitten.
https://www.canva.com/

GIMP

Als je echt werk wil maken van fotobewerking, kun je met GIMP (GNU Image Manipulation Program) aan de slag gaan. Het programma heeft vergelijkbare mogelijkheden als het professionele programma Adobe Photoshop. Van manipuleren met kleuren tot de meeste uitgebreide knip-, plak- en kopieermogelijkheden. Er zijn eindeloze mogelijkheden en het resultaat is verbluffend.
https://www.gimp.org/

Pixlr

Dit programma heeft veel mogelijkheden om de look van een bestaande foto aan te passen of om een foto helemaal te bewerken. In Pixlr kun je werken met tientallen filters. Hierdoor kun je verrassend snel uit de voeten met dit programma. Daarnaast zijn er ook verschillende mogelijkheden om bijvoorbeeld kleur aan te passen.
https://pixlr.com/

Documenten

NIEUWSBRIEF

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

                    

Go to top