Veel mensen zijn de afgelopen tijd meer thuis gaan werken. Vooralsnog levert dat vooral positieve reacties op. Meer vrijheid in het indelen van uren is voor veel mensen bijvoorbeeld heel fijn.

Daarnaast blijft de productiviteit gelijk of neemt deze zelfs toe. Een win-winsituatie zou je zeggen. Maar een kantoor blijft toch belangrijk. Waarom?

Mensen zijn op zoek naar sociale contacten. Naast het uitvoeren van bepaalde taken heeft werken ook veel culturele aspecten. Zeker voor jongeren kan het lastig zijn om thuis te werken. Zij hebben veel kennis over het gebruik van technologie, maar moeten nog veel leren over bijvoorbeeld samenwerken en bedrijfscultuur. Dat is thuis lastiger dan kantoor. Ook voor andere collega’s is een omgeving om samen te werken, plannen te maken en even bij te praten heel belangrijk.

Meer gezamenlijke ruimtes

Daarom verdwijnt het kantoor niet zomaar uit het straatbeeld. De functie van het kantoor zal waarschijnlijk wel veranderen de komende tijd. Er zullen inderdaad minder persoonlijke bureaus nodig zijn omdat mensen meer thuis werken. Daarvoor kunnen bijvoorbeeld overlegruimtes terugkomen.

Een gezamenlijke plek is ideaal om bijvoorbeeld de bedrijfscultuur vorm te geven en uit te breiden. Daar kunnen werknemers samen aan projecten werken en ideeën uitwisselen. Individuele taken worden dan thuis of op een andere plek uitgevoerd.

De manier van werken verandert, maar de sociale behoeften van mensen blijven. Daarom is een kantoor ook in de toekomst belangrijk.

Documenten

NIEUWSBRIEF

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

                    

Go to top