Even snel een taak opschrijven of een telefoonnummer noteren, we doen het allemaal. Voor je het weet ligt je hele bureau vol met briefjes. Grote kans dat je die slingerende briefjes kwijtraakt of dat je niet meer weet wat nou waar bij hoorde.

Daar is een oplossing voor.

Trello is dé oplossing. Dit is een gratis online projectmanagementtool die qua gebruiksvriendelijkheid met kop en schouders boven alle andere gratis (en betaalde) tools uitsteekt. De tool is heel simpel in gebruik. In een oogopslag zie je alle belangrijke taken.

Door middel van lijsten en kaarten kun je alle taken overzichtelijk indelen in categorieën. Ook kun je per taak een deadline aangeven. Je kunt Trello zien als een digitaal memobord, met kaartjes die je niet kwijt kunt raken.

3 begrippen

Een kort overzicht van de belangrijkste onderdelen van Trello:

  • Het board: Dit is het overzicht. Je kunt verschillende boarden aanmaken, bijvoorbeeld voor verschillende projecten of voor verschillende klanten.
  • Een lijst: Op je board maak je verschillende lijsten aan. In die lijst komen de kaarten met to do’s te staan. Je kunt de structuur van de lijsten zelf bepalen.
    Zo kun je bijvoorbeeld een tijdlijn aanmaken voor een project. Elke taak begint in de eerste lijst en naar mate de taak vordert verschuift deze in de lijsten. Of je maakt per klant een lijst met taken die op dat moment nog moeten worden gedaan voor een klant.
  • Kaart: Dit is eigenlijk de digitale post-it die je in de lijst zet. Je kunt bijvoorbeeld per taak een kaart aanmaken. De kaarten kun je makkelijk verschuiven tussen de lijsten. Je kunt er ook een datum aan hangen zodat je precies weet wanneer een taak gedaan moet worden.


Het is bovendien ook mogelijk om samen te werken in Trello. Iedereen kan bestaande taken aanpassen en te zorgen dat de informatie altijd up-to-date is. Er is ook genoeg ruimte om notities voor elkaar (of voor jezelf) te maken.

Kortom de tool is ideaal om orde aan te brengen in alle taken en projecten. Wil je zelf aan de slag met Trello? Ga dan naar https://trello.com en maak een account aan.

Documenten

NIEUWSBRIEF

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

                    

Go to top