Onlangs kondigde Minister-president Mark Rutte aan dat de nieuwe 1,5-meter samenleving nog lang gaat duren, zeker zo lang er nog geen vaccin is. Met wat voor zaken kun je zoal je kantoor coronaproof maken?

Veel medewerkers werken momenteel nog zo veel mogelijk thuis. Dit is een goede en veilige oplossing. Maar op de langere termijn is het natuurlijk gewenst dat iedereen naar kantoor kan. Hoe zorg je er voor dat de anderhalve meter afstand voor jouw werknemers goed wordt gehandhaafd?

Werkplek

Meestal zitten collega’s dichter op elkaar dan 1,5 meter. In de nieuwe samenleving is dit geen optie meer en moet er een minimaal 1,5 meter afstand gehandhaafd worden. Trek daarom de bureaus uit elkaar en maak losse blokken. Let hierbij goed op of de looproutes naar de werkplek ook de juiste afstand hebben.

Naast de afstand tussen bureau's, is het belangrijk dat je medewerkers bewust maakt van de te behouden afstand. Laat dit visueel zien. Geef met lijnen op de vloer aan hoe groot de persoonlijke werkruimte is van iedereen. Laat hier geen twijfel of onduidelijkheid over bestaan. Je kunt ook werken met pijlen op de grond, die aangeven hoe de looproute is. Op deze manier stimuleer je eenrichtingsverkeer waardoor niemand het risico loopt tegen elkaar op te botsen.

Scheidingswanden

Zorg voor een kuchscherm of anti corona scherm. Deze veiligheidsschermen bieden extra bescherming tegen hoest- en niesdruppeltjes en bieden een veiliger gevoel op het kantoor. Ook kunnen zij voor extra fysieke afstand tussen collega’s zorgen. Vaak zijn deze schermen geluiddempend. Dat heeft de nodige voordelen, maar zorg er wel voor dat collega’s niet toch binnen de 1,5 meter van elkaar komen omdat ze elkaar door de schermen minder verstaan.

Hygiënisch

De meest praktische, maar ook ontzettend belangrijke adviezen, zijn die rondom hygiëne. Zorg dat alle medewerkers op de hoogte zijn van de hygiënemaatregelen. Geef iemand de verantwoordelijkheid om te controleren of deze worden nageleefd. Zorg er ook voor dat al het materiaal hiervoor ruim voldoende aanwezig is.

Documenten

NIEUWSBRIEF

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

                    

Go to top