Na de uitbraak van het coronavirus werd thuiswerken de norm. Veel mensen zien de voordelen hiervan in. Minder reistijd, meer vrijheid, efficiëntere communicatie en meer autonomie. Ook na de pandemie willen veel mensen dit behouden.

Maar hoe?

Technologie

Veel medewerkers willen dat hun werkgever in 2021 inzet op het verbeteren van de technologie om thuis te werken. Dat blijkt uit onderzoek Workforce of the Future dat uitgevoerd is in twaalf Europese landen, waaronder Nederland. Kantoormedewerkers vinden dat thuis dezelfde technologie beschikbaar moet zijn als op kantoor. Het gaat bijvoorbeeld om hardware als computers, maar ook om goede software voor digitale vergaderingen.

Samenwerken

Volgens het merendeel van de ondervraagden is tijdens de lockdown bewezen dat mensen ook effectief kunnen samenwerken als zij niet in dezelfde ruimte zitten. Daarnaast wordt er binnen veel bedrijven op een efficiëntere manier gecommuniceerd. Dat resulteert vaak ook in snellere besluitvorming.

Vrijheid

De vrijheid om zelf uren in te delen en te kiezen om vanuit huis of op kantoor te werken, willen veel medewerkers behouden. De tijd die eerste nodig was om te reizen gebruiken mensen bijvoorbeeld om even te sporten. Wat hun concentratie en gezondheid ten goede komt.

Naast de onzekerheid en de moeilijkheden die het coronavirus met zich meebrengt, zijn er ook positieve gevolgen van de pandemie. We creëren nieuwe patronen en denken na over onze manier van werken. Wat zou jij anders willen doen?

Documenten

NIEUWSBRIEF

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

                    

Go to top