Iedereen moet zo veel mogelijk thuis werken. Via mails, chat- en telefoongesprekken kun je snel één op één met een collega overleggen. Een vergadering met je complete team is, zeker in deze tijd, ook heel belangrijk.

Videobellen is een uitkomst om elkaar toch even te zien. Wij zetten een aantal handige tools voor je op een rij.

Het ziet ernaar uit dat op kantoor vergaderen de komende tijd nog niet mogelijk is. Al zijn vergaderingen met het team op dit moment heel belangrijk. Even met elkaar praten over de dagelijkse gang van zaken en plannen voor de (nabije) toekomst zorgt ervoor dat de neuzen weer dezelfde kant op staan.

Er zijn verschillende tools voor videobellen met meerdere mensen tegelijk. Alle genoemde tools hebben een gratis versie.

Skype

Skype bestaat al een tijdje en is inmiddels een van de bekendste tools voor videobellen. Je moet het programma downloaden (gratis) en installeren op je computer. Ook degene met wie je wil videobellen moet een skype-account hebben. Met Skype kun je videobellen, ‘gewoon’ bellen en chatten.

Microsoft Teams

Microsoft Teams is een uitgebreid programma voor videobellen en chatten. Je kunt verschillende projecten en kanalen aanmaken waarin je informatie kunt delen met de teamleden. De gratis versie geeft beperkt toegang, maar is zeker te gebruiken voor vergaderingen met je collega’s.

Google Hangouts

Met Google Hangouts kun je gewoon in de browser videobellen. Daardoor is de tool makkelijk te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een Google-account. Je kunt met deze tool naast videobellen ook ‘gewoon’ bellen en chatten.

Whereby

Het grootste voordeel van Whereby is dat je kunt videobellen zonder een programma te installeren of een account aan te maken. Je vult alleen je naam in en dan kun je aan de slag. De gratis versie is redelijk beperkt. Je kunt met maximaal vier collega’s tegelijk vergaderen.

Zoom

Zoom geeft de mogelijkheid om met veel mensen tegelijk te vergaderen. Met de gratis tool kun je al videobellen met 100 mensen tegelijk. Met de betaalde en meer uitgebreide versie kun je zelfs met 1.000 mensen tegelijk vergaderen. Met de gratis versie kun je maar 40 minuten achter elkaar gebruik van het programma maken.

Zorg ervoor dat je over de laatste versie van de software beschikt en probeer zo veel mogelijk via een beveilgde verbinding te internetten.

Documenten

NIEUWSBRIEF

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

                    

Go to top