Het verzenden van e-mails en nieuwsbrieven is een populaire manier om onder de aandacht te komen bij je klanten. Deze e-mails moeten natuurlijk niet in de spambox belanden. De opmaak van de nieuwsbrief speelt hierbij een belangrijke rol.

Daarnaast kun je zelf ook iets doen om te voorkomen dat de nieuwsbrieven als spam worden gezien. Wat?

Het komt steeds vaker voor dat e-mails en nieuwsbrieven in de spambox terecht komen. Soms worden deze zelfs helemaal geweigerd. Dit heeft onder andere te maken met de steeds strengere regels rondom het verzenden van nieuwsbrieven.

Aan de ene kant komt dit door wettelijke bepalingen en aan de andere kant scherpen de mailclients zelf hun regels aan. Voorbeelden van mailclients zijn Gmail en Outlook. Wij doen er uiteraard alles aan om ervoor te zorgen dat de e-mails die wij namens jou verzenden daadwerkelijk bij je klanten terecht komen.

Digitaal toestemming geven

Daarnaast kun je zelf ook iets doen om jouw e-mails uit de spambox te houden. Wij raden aan een SPF-record (Sender Policy Framework) toe te voegen aan de DNS-instellingen van je eigen domein. Met een SPF-record worden e-mailservers geïdentificeerd die toestemming hebben e-mails te verzenden namens jouw domein.

Zo kun je aangeven dat de servers van Into M e-mails mogen versturen uit jouw (bedrijfs)naam. Met zo’n SPF-record is de kans veel kleiner dat nieuwsbrieven en andere e-mails die wij namens jou versturen als spam worden gezien.

Degene die jouw website beheert kan dit voor je inregelen. In het DNS moet het volgende worden toegevoegd of aangepast:

v=spf1 a mx exists:%{ir}._spf.msdp1.com ~all

Documenten

NIEUWSBRIEF

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

                    

Go to top