We werken door corona al bijna een jaar thuis. De kantoortuin inruilen voor de rustige keukentafel leek in eerste instantie aantrekkelijk, maar inmiddels missen veel menen het contact met collega’s.

Even snel mailen of appen is toch anders dan bij het koffiezetapparaat een praatje maken over koetjes en kalfje. Hoe krijg je deze gesprekken terug?

Door eens ouderwets te bellen. Geen tekstberichten of digitale vergaderingen, maar een telefoongesprek. Mailen en whatsappen is erg efficiënt, maar het is ook onpersoonlijk. Je zegt alleen het hoogstnoodzakelijke en hebt bijna geen sociale interactie. Met iemand praten zorgt meer voor een band en echt aandacht voor het gesprek.

Videobellen

Videobellen lijkt dan een ideale oplossing omdat je je collega dan niet alleen hoort, maar ook ziet. Toch heeft dat voor veel mensen niet het gewenste effect. Je gesprekspartner op het beeldscherm is niet te vergelijken met een real life gesprek. Het is onnatuurlijk. Je kijkt elkaar bijvoorbeeld de hele tijd aan, terwijl je dat in het echte leven ook niet doet tijdens een gesprek. Bovendien worden veel mensen extra moe van videobellen.

De perfecte oplossing: bellen. In plaats van even snel een appje te sturen, kun je je collega ook eens bellen. Door het horen van iemands stem ontstaat er een ander soort gesprek. Je hebt meer aandacht voor de ander. Maar het is vaak niet zo vermoeiend als videobellen.

Luchtig gesprek

Ben je bang dat het een ongemakkelijk gesprek wordt als je iemand ineens belt? Nergens voor nodig. Zeker in deze tijd staan mensen vaak wel open voor een luchtig gesprek. Waarschijnlijk doet het jou en je collega’s goed om elkaar weer eens te spreken.

Documenten

NIEUWSBRIEF

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

                    

Go to top