Voordat we kunnen genieten van het kerstdiner, moeten er vaak nog stapels taken afgerond worden. Heb je eindelijk alles afgerond, dan wil je lekker gaan genieten van je welverdiende vakantie. Toch is er nog één belangrijke taak: een goede out-of-office-mail.

Een afwezigheidsmail zorgt soms voor frustratie bij klanten en relaties. Zij hebben immers een dringende vraag en krijgen daar waarschijnlijk niet meteen antwoord op. Wat kun je doen om deze frustratie te beperken of zelfs een lach op hun gezicht te toveren? Een leuke en originele afwezigheidsmail opstellen!

Praktische informatie

Ten eerste is het goed om te zorgen voor een kort en bondig overzicht van de praktische informatie. Wanneer ben je terug van vakantie en waar kunnen mensen terecht met vragen die niet kunnen wachten? Dat zijn vragen waar mailers mee zitten en die moeten natuurlijk beantwoord worden.

Wees origineel

Heb je alle praktische informatie gegeven, dan kun je kijken naar een origineel jasje voor je out-of-office-mail. We zetten een aantal belangrijke tips voor je op een rij:

Luchtig

Kerstsferen doen het ook in de afwezigheidsmail goed, dat maakt het bericht een beetje luchtiger. Je kunt bijvoorbeeld iets te delen over je vakantieplannen. Dat vinden mensen vaak leuk om te lezen.

Inspirerend

Je kunt ook kiezen voor een leuke of inspirerende touch aan je bericht, bijvoorbeeld met een kort kerstgedichtje

Humor

En wat ook altijd werkt: humor. Een grapje op z’n tijd kunnen mensen altijd waarderen. Zorg wel dat dit past bij de manier waarop je normaal gesproken ook communiceert met je klanten en relaties.

Into M ondersteunt jouw organisatie met:

De inzet van social media

Communiceer gericht met klanten over (nieuwe) producten of diensten.

Meer info »

Adverteren op social media

Genereer aandacht door te adverteren via social media.

Meer info »

Prettig leesbare mailings

Digitale nieuwsbrieven met gevarieerde onderwerpen voor jouw bedrijf.

Meer info »

Marketing­­ondersteuning

Vormgeven van een goed marketing- en communicatieplan.

Meer info »