Into M werkt met M-Blox. Een variëteit aan diensten die stuk voor stuk jouw marketingstrategie versterken.

Het naar een hoger plan brengen van jouw relatiebeheer rust op 4 pijlers: social media, adverteren, mailings  en marketingondersteuning. Je bepaalt zelf welke M-Blox je inzet, afhankelijk van jouw strategie of wens. Alle diensten zijn via de M-Blox-formule eenvoudig op elkaar te stapelen. Je kunt ook een totaalpakket afnemen waarin alle diensten zijn vertegenwoordigd.

m blox

Social media

Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter en Youtube zijn inmiddels gemeengoed en ideaal om met jouw huidige en nieuwe klanten te communiceren. Into M waakt over een strategische inzet van social media.
Lees meer »

Adverteren op social media

Door te adverteren op social media vergroot je je naamsbekendheid, zorg je voor een (betere) herkenbaarheid van je organisatie en kun je nieuwe klanten aan je binden.
Lees meer »

Mailings

Via digitale nieuwsbrieven kan jouw klant op een snelle manier relevante informatie opnemen. Of via een link meteen te reageren op een oproep, actie of vraag. Into M verzorgt mailings met een gegarandeerd hoge conversiewaarde.
Lees meer »

Marketingondersteuning

Een goed marketing- en communicatieplan is de basis voor succesvol ondernemen. Wij hebben de professionals en expertise in huis om deze plannen vorm te geven voor jouw bedrijf.
Lees meer »

Nieuws

Dit is waarom je regelmatig de geschiedenis van je browser moet wissen

De openingstijden van een restaurant, dat leuke kledingstuk van een vriendin of de allernieuwste gadget. Willen we ergens meer over weten? ‘Ik ga het even Googlen.’ In heel veel gevallen gaat je zoekopdracht in Google, of een andere zoekmachine, over onschuldige informatie. Lees meer »

Berichten in WhatsApp aanpassen

Heb je een foutje gemaakt of wil je bij nader inzien de toon van een bericht toch wat anders neerzetten, dat kan! WhatsApp krijgt een nieuwe functie waarmee je verstuurde berichten kunt bewerken. Lees meer »

Reacties op de nieuwsbrief

Als ontvangers de mail met de nieuwsbrief beantwoorden, dan komt dit bericht uiteraard in je mailbox terecht. Alleen het bericht maakt een kleine omweg. Hierdoor kan het mailadres of het onderwerp van de mail op spam lijken. Het is belangrijk om te weten hoe dit werkt, want dan weet je waar je moet letten als je een reactie krijgt op je nieuwsbrief. Lees meer »

Nationale Offline Dag

Internet heeft zowel ons privéleven als ons werkende leven compleet veranderd. Communicatie via digitale kanalen gaat veel makkelijker en sneller. Maar die snelheid heeft ook een keerzijde. Alle meldingen en berichtjes geven een enorme hoeveelheid prikkels die ons brein moet verwerken. Dat is soms lastig, zeker op drukke dagen. Dan liggen stress en vermoeidheid op de loer. Lees meer »

Kijk uit voor hackers op je zakelijke Facebookpagina

Internetoplichters en hackers blijven nieuwe methodes zoeken om persoonsgegevens te stelen via sociale media. Sinds kort is er weer een nieuwe methode ontdekt. Daarom is het belangrijk om je zakelijke accounts op Facebook en andere sociale media extra in de gaten te houden. Lees meer »

De waarde van reviews

Naast de ouderwetse mond-tot-mondreclame zijn ook de digitale reviews tegenwoordig van onschatbare waarde. Veel consumenten bekijken eerst de reviews voordat ze een product bestellen of een dienst afnemen. Lees meer »

Aanleveren eigen artikelen veranderd

Een eigen artikel in de nieuwsbrief is een mooie aanvulling op de informatieve artikelen die Into M iedere maand verzorgt. In je eigen artikel kun je meer specifieke en persoonlijke informatie delen over jouw kantoor. Denk bijvoorbeeld aan de introductie van een nieuwe collega, een leuke actie omdat je een bepaald aantal jaar bestaat, een bericht over een leuke attentie die je hebt gekregen van een tevreden klant of een beschrijving van successen die je hebt behaald. Lees meer »

3 gouden e-mailregels voor een fijnere werkdag

E-mail is een makkelijke en snelle manier van communiceren. Daarom heeft het de afgelopen jaren een prominente rol in onze werkdag ingenomen. Dagelijks krijgen we te maken met een enorme hoeveelheid berichten. Het prioriteren, behandelen en archiveren van de mails kan – als we niet opletten – enorm veel tijd opslokken. Lees meer »

April rapportage

We verzenden de rapportage van de nieuwsbrief altijd een week na verzending. Voor deze maand zou dat betekenen dat we de rapportage op 27 april verzenden. Omdat het dan Koningsdag is, versturen we de rapportage op maandag 1 mei. Lees meer »