Heb je een foutje gemaakt of wil je bij nader inzien de toon van een bericht toch wat anders neerzetten, dat kan! WhatsApp krijgt een nieuwe functie waarmee je verstuurde berichten kunt bewerken.

Maar je moet snel zijn. Deze optie is beperkt te gebruiken. Alleen de eerste 15 minuten na verzending kun je een bericht aanpassen, daarna niet meer. Dat betekent dat je snel moet zijn.

Wereldwijd uitrollen

Meta, het moederbedrijf van WhatsApp, gaat de functie de komende weken over de hele wereld uitrollen. Na het updaten van de app kun je dan gebruik maken van de nieuwe functie.

Simpel

Het werkt heel simpel: om een bericht te wijzigen moet je het lang ingedrukt houden. Er verschijnt dan een menu waarin je kunt kiezen voor de optie bewerken. De verzender en de ontvanger krijgen een icoontje te zien dat aangeeft dat een bericht bewerkt is. De oude versie van het bericht is niet meer te zien.

Dat is een stuk makkelijker dan de huidige manier om een bericht te veranderen. Tot op heden was het namelijk alleen mogelijk om een bericht compleet te verwijderen en daarna weer helemaal opnieuw te schrijven.

Into M ondersteunt jouw organisatie met:

De inzet van social media

Communiceer gericht met klanten over (nieuwe) producten of diensten.

Meer info »

Adverteren op social media

Genereer aandacht door te adverteren via social media.

Meer info »

Prettig leesbare mailings

Digitale nieuwsbrieven met gevarieerde onderwerpen voor jouw bedrijf.

Meer info »

Marketing­­ondersteuning

Vormgeven van een goed marketing- en communicatieplan.

Meer info »