Naast de ouderwetse mond-tot-mondreclame zijn ook de digitale reviews tegenwoordig van onschatbare waarde. Veel consumenten bekijken eerst de reviews voordat ze een product bestellen of een dienst afnemen.

Vergelijken

Via de reviews kunnen consumenten producten met elkaar vergelijken. Zo krijgen zij meer overzicht in het enorme online aanbod. Veel mensen gebruiken de reviews bijvoorbeeld om te kijken of de prijs/kwaliteitverhouding wel naar wens is. Heeft een bedrijf, een product of een bepaalde dienst slechte reviews? Dan laten consumenten dat meewegen in hun beslissing om een product of dienst bij een bepaald bedrijf af te nemen.

Onderdeel van de overweging

Voor consumenten zijn reviews belangrijk om een goede overweging te kunnen maken voordat zij iets aanschaffen. Voor bedrijven is het heel belangrijk om goede reviews te hebben. Zo straal je vertrouwen uit naar je toekomstige klanten. Dat zorgt ervoor dat zij eerder geneigd zijn een product of dienst bij jou af te nemen.

Platformen voor reviews

Reviews zijn dus belangrijk. Maar hoe kom je hieraan? Mensen laten soms uit eigen beweging een review achter, bijvoorbeeld op platformen als Independer, Klantenvertellen en Advieskeuze. Je kunt klanten ook actief vragen om een review achter te laten, bijvoorbeeld nadat je hen ergens mee hebt geholpen.

Enquêtes

Naast de platformen voor reviews, is het ook mogelijk om zelf waardevolle informatie over de ervaringen van je klanten te verzamelen. Een enquête is een makkelijke en effectieve manier om dit te doen. Zo krijg je meer inzicht in het beeld dat klanten van je hebben en kun je hier in de toekomst nog beter op inspelen.

Wil je meer weten over het verzamelen van reviews of het uitzetten van een enquête? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Into M ondersteunt jouw organisatie met:

De inzet van social media

Communiceer gericht met klanten over (nieuwe) producten of diensten.

Meer info »

Adverteren op social media

Genereer aandacht door te adverteren via social media.

Meer info »

Prettig leesbare mailings

Digitale nieuwsbrieven met gevarieerde onderwerpen voor jouw bedrijf.

Meer info »

Marketing­­ondersteuning

Vormgeven van een goed marketing- en communicatieplan.

Meer info »