Het internet staat er vol mee, blogs en video’s van mensen die een gezonde leefstijl promoten. De een kiest voor elke dag sporten, de ander voor een specifiek dieet. Ook de mentale gezondheid staat steeds vaker centraal. Productiviteit en discipline komen daarin terug, maar dat is lang niet alles. Ook tijd met vrienden en familie is belangrijk. En vlak rust niet uit; af en toe is het heel gezond om lekker te niksen.

Fysiek én mentaal

Onder aan de streep komt het erop neer dat we aandacht moeten hebben voor ons lichaam. We hebben er immers meer één en we moeten er de rest van ons leven mee doen. Zeker als ondernemer – met grote dromen en een oneindige to do-lijst - is aandacht voor mentale en fysieke gezondheid belangrijk.

Deze tips helpen je om wat meer ruimte te maken voor je gezondheid:

Stel een duidelijk doel

Waar werk je daartoe? En waarom vind je dat belangrijk? Een duidelijk doel zorgt voor focus. En als je doet wat je leuk vindt, dan geeft dat nog extra energie. Dat maakt je dag een stuk leuker.

Durf fouten te maken

Niemand is perfect en fouten maken hoort erbij. Door hier relaxt mee om te gaan, maak je het veel makkelijker voor jezelf en voor anderen. En het belangrijkste: je leert van fouten maken. Hierdoor kom je uiteindelijk juist tot de beste ideeën.

Beweeg en eet gezond

Het is een open deur, maar het is waar. Lekker bewegen en gezond eten zorgen ervoor dat je je fysiek en mentaal beter voelt. Dat betekent natuurlijk niet dat je nooit meer iets ‘ongezonds’ mag eten, het gaat uiteindelijk om de balans.

Work hard, play hard, rest hard

De uitspraak work hard, play hard wordt veel gebruikt. En het is waar. Het is goed om hard werken af te wisselen met leuke dingen doen. Maar we vergeten nog een belangrijk punt: uitrusten. Tijd om lekker niks te doen is namelijk net zo belangrijk. Daarom voegen we rest hard nog toe aan het rijtje.

Into M ondersteunt jouw organisatie met:

De inzet van social media

Communiceer gericht met klanten over (nieuwe) producten of diensten.

Meer info »

Adverteren op social media

Genereer aandacht door te adverteren via social media.

Meer info »

Prettig leesbare mailings

Digitale nieuwsbrieven met gevarieerde onderwerpen voor jouw bedrijf.

Meer info »

Marketing­­ondersteuning

Vormgeven van een goed marketing- en communicatieplan.

Meer info »