Op 12 april is het zover: Wereld Drop Dag. Ze verzinnen tegenwoordig ook overal een nationale of internationale dag voor. Wereld Drop Dag is een uitgelezen moment om je collega’s, vrienden of familie eens te trakteren op dit heerlijke snoepgoed.
Een snoeppot vol
Drop is vooral in trek bij volwassenen. Nederlanders boven de 20 jaar eten jaarlijks gemiddeld 1,75 kilo drop. Dat is een flinke snoeppot vol.
Nederland staat bekend als grootste producent en exporteur van drop, maar wij hebben het ‘zwarte goud’ niet uitgevonden. Een Italiaan maakte in 1731 de eerste dropjes van zoethoutwortel.
Genezende werking
Zoethoutwortel heeft een genezende werking, daarom werd drop vroeger ook als medicijn gebruikt tegen bijvoorbeeld infecties, verkoudheid en maagzweren. De geneeskrachtige werking van drop is inmiddels nog maar minimaal vanwege de toevoeging van suiker en andere stoffen.
Wil je de geneeskrachtige werking van zoethout benutten, dan kun je het beste kiezen voor een pure vorm. Drop zien we inmiddels vooral als snoepgoed.