De werkdruk is bij veel mensen regelmatig erg hoog. We hebben dan de neiging om heel serieus en geconcentreerd aan de slag te gaan, zonder afleiding. Dat is natuurlijk goed, zo krijg je veel werk gedaan. Maar het is ook belangrijk om af en toe tijd en ruimte te maken voor een grapje. Lachen is het beste medicijn, ook op de werkvloer.

Goede sfeer

Humor verbetert de stemming van jou en je collega’s, zo zorgt het voor een goede sfeer op kantoor. Hierbij is het belangrijk dat het om positieve humor gaat, het moet voor iedereen leuk zijn. Je wil natuurlijk niet dat iemand zich beledigd voelt.

Als je humor op een goede manier inzet, dan heeft het heel veel positieve effecten op de werkvloer. We zetten een aantal belangrijke punten voor je op een rij:

Samenwerken

Humor zorgt voor meer saamhorigheid. Door af en toe lekker te lachen met collega’s kun je beter met elkaar overweg en neem je elkaar sneller in vertrouwen. Daarom is het belangrijk om hier aandacht voor te hebben en mensen de ruimte te geven af en toe te lachen met elkaar.

Productiviteit

Humor op de werkvloer verhoogt de productiviteit. Lachen zorgt ervoor dat je lichaam even ontspant. Daarnaast krijg je meer energie van een gezellig momentje samen met collega’s. Bovendien zorgt de betere werksfeer door humor voor meer motivatie. Deze drie onderdelen samen zorgen voor meer productiviteit.

Creativiteit

Humor zorgt vaak voor een meer relaxte sfeer op kantoor. Dat leidt uiteindelijk niet alleen tot meer productiviteit, maar ook tot meer creativiteit. Humor doorbreekt namelijk bepaalde kaders. Hierdoor is het voor mensen makkelijker om out-of-the-box te denken en met nieuwe, creatieve oplossingen te komen voor problemen.

Minder stress

Even lachen samen met collega’s kan je stressniveau aanzienlijk verlagen. Door te lachen neem je namelijk even afstand van de moeilijke taak waar je stress van krijgt. Daarnaast heeft lachen ook fysieke gevolgen. Door te lachen komen stofjes zoals dopamine vrij in je hersenen. Deze stofjes verlagen je stressniveau. Bovendien zorgt lachen er ook voor dat je bloeddruk en hartslag naar beneden gaan. Na het gezellige moment met je collega’s kun je weer met positieve energie terug naar je taken.

Into M ondersteunt jouw organisatie met:

De inzet van social media

Communiceer gericht met klanten over (nieuwe) producten of diensten.

Meer info »

Adverteren op social media

Genereer aandacht door te adverteren via social media.

Meer info »

Prettig leesbare mailings

Digitale nieuwsbrieven met gevarieerde onderwerpen voor jouw bedrijf.

Meer info »

Marketing­­ondersteuning

Vormgeven van een goed marketing- en communicatieplan.

Meer info »