Internet heeft zowel ons privéleven als ons werkende leven compleet veranderd. Communicatie via digitale kanalen gaat veel makkelijker en sneller. Maar die snelheid heeft ook een keerzijde. Alle meldingen en berichtjes geven een enorme hoeveelheid prikkels die ons brein moet verwerken. Dat is soms lastig, zeker op drukke dagen. Dan liggen stress en vermoeidheid op de loer.

Bewust

Wat helpt in zo’n situatie? Even offline gaan. Om mensen hier bewust van te maken, is er zelfs een Nationale Offline Dag in het leven geroepen. Dit jaar vindt de Nationale Offline Dag plaats op 10 mei. Deelnemers gaan de uitdaging aan om 24 uur door te brengen zonder internet en alles wat daarbij komt kijken.

Meer tijd

Het doel van deze dag is om even tot rust te komen, los van het internet. Dit geeft ruimte om meer verbinding te maken met de mensen om je heen. Stiekem nemen zaken als je mailbox en je social mediakanalen namelijk veel tijd in beslag. Besteed je hier even geen aandacht aan, dan heb je tijd over om bijvoorbeeld je to-dolijst af te werken. De extra tijd kun je ook besteden aan andere activiteiten zoals een heerlijke wandeling in het bos.

Activiteiten met collega’s

Niet voor alle bedrijven is het mogelijk om een hele dag offline te gaan. Maar er zijn altijd mogelijkheden om even een stapje terug te doen als het gaat om internet. Zo zou je bijvoorbeeld op de Nationale Offline Dag een gezellige teambuildingsmiddag kunnen houden met een buitenactiviteit. Of je organiseert een gezellige lunch met het team.

Een Offline Dag kent verschillende vormen en maten. Kijk daarom altijd naar wat het beste bij jou past.

 

 

Into M ondersteunt jouw organisatie met:

De inzet van social media

Communiceer gericht met klanten over (nieuwe) producten of diensten.

Meer info »

Adverteren op social media

Genereer aandacht door te adverteren via social media.

Meer info »

Prettig leesbare mailings

Digitale nieuwsbrieven met gevarieerde onderwerpen voor jouw bedrijf.

Meer info »

Marketing­­ondersteuning

Vormgeven van een goed marketing- en communicatieplan.

Meer info »