Het aantal zelfstandigen zonder personeel is de afgelopen tien jaar bijna verdubbeld. De vrijheid en het ondernemerschap spreekt mensen aan. De tijd van vaste banen lijkt voorbij. Het stijgende aantal zzp’ers biedt kansen. Welke?

Het leven als zzp’er is populair. Dat blijkt wel uit het feit dat het aantal zzp’ers is verdubbeld ten opzichte van tien jaar geleden. Op dit moment telt Nederland volgens de Kamer van Koophandel 1,6 miljoen zzp’ers.

Gelukkig

Een divers takenpakket, veel vrijheid in het werk en flexibele werktijden, het hoort allemaal bij het leven als zzp’er en spreekt veel mensen aan. Uit onderzoek blijkt ook dat zzp’ers over het algemeen erg gelukkig zijn met hun manier van werken. Daarmee lijkt een economie op basis van vaste banen verleden tijd. Er is tegenwoordig meer ruimte voor onafhankelijkheid en flexibiliteit.

Kansen

Heb jij er weleens over nagedacht wat het toenemende aantal zzp’ers voor jou en voor je bedrijf kan betekenen? Misschien kun je meer werk uit handen geven door op flexibele basis samen te werken met zzp’ers. Of misschien kun je zzp’ers vooruithelpen met bepaalde, speciaal afgestemde diensten.

Zo kan het voor assurantiekantoren interessant zijn om eens te kijken naar verzekeringen voor zzp’ers. Zelfstandig ondernemers hebben vaak specifieke behoeften als het gaat om verzekeringen. Een advies op maat is dan erg waardevol. Wil je in jouw nieuwsbrief aandacht besteden aan deze groep, neem dan contact met ons op.

De manier waarop we werken verandert continu. Het is altijd goed om jezelf te blijven ontwikkelen in een veranderende markt.

Into M ondersteunt jouw organisatie met:

De inzet van social media

Communiceer gericht met klanten over (nieuwe) producten of diensten.

Meer info »

Adverteren op social media

Genereer aandacht door te adverteren via social media.

Meer info »

Prettig leesbare mailings

Digitale nieuwsbrieven met gevarieerde onderwerpen voor jouw bedrijf.

Meer info »

Marketing­­ondersteuning

Vormgeven van een goed marketing- en communicatieplan.

Meer info »