Threads is een veelbelovend nieuw social media platform. Het heeft qua uiterlijk en gebruiksgemak veel weg van X, het voormalige Twitter. Met dat platform gaat het al lange tijd minder goed. Meta besloot een vervanger te maken, dat werd Threads.

Korte berichten

De app werkt ongeveer hetzelfde als X. Berichten kunnen bestaan uit maximaal 500 tekens, een link, foto’s en video’s met een duur van maximaal 5 minuten. In je feed zie je de content van de mensen die je volgt. Daarnaast zie je ook content van mensen die je niet volgt, maar die wel aansluit bij je interesses.

Link met Instagram

Threads is sterk gelinkt aan Instagram, zo kan de nieuwkomer meeliften op het eerder behaalde succes van het populaire platform. Het is heel eenvoudig om een account aan te maken bij Threads vanuit je Instagram-profiel. Met één druk op de knop volg je meteen alle mensen die je ook op Instagram volgt.

Europese regels

Threads bestaat al een tijd, maar we kunnen het pas sinds december 2023 in Europa gebruiken. Dat komt omdat de wetgeving rond dergelijke platformen hier strenger is. Zo moet het volgens de Europese regels mogelijk zijn om berichten op Threads te bekijken zonder account. Daarnaast moet het ook mogelijk zijn om Threads te gebruiken zonder een Instagram-account.

Hoe het platform verder gaat ontwikkelen, dat moet de tijd uitwijzen. We houden de ontwikkelingen in ieder geval voor je de gaten.

Into M ondersteunt jouw organisatie met:

De inzet van social media

Communiceer gericht met klanten over (nieuwe) producten of diensten.

Meer info »

Adverteren op social media

Genereer aandacht door te adverteren via social media.

Meer info »

Prettig leesbare mailings

Digitale nieuwsbrieven met gevarieerde onderwerpen voor jouw bedrijf.

Meer info »

Marketing­­ondersteuning

Vormgeven van een goed marketing- en communicatieplan.

Meer info »