Nationale Secretaressedag is een jaarlijks terugkerende feestdag op de derde donderdag van april. Het idee is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Het belangrijkste doel van deze feestdag is om secretaresses te bedanken voor hun belangrijke werk binnen een organisatie.

Daarnaast is de feestdag bedoeld om het imago van het vak te verbeteren.

Internationaal fenomeen

Een groepje Nederlandse bedrijven, bestaande uit een tijdschriftredactie, een uitzendbureau en een bloemenwinkel, introduceerde de dag in 1989. Sindsdien is het een jaarlijks terugkerend fenomeen. Ook in andere landen wordt deze dag jaarlijks georganiseerd, bijvoorbeeld in België en Scandinavië.

Een complimentje

Wil jij je secretaresse – of iemand anders binnen je organisatie – bedanken voor zijn of haar inzet? Dan is deze dag een uitgelezen kans. Een complimentje is al genoeg om een glimlach op het gezicht van je collega te toveren. Of schrijf een kaartje met een persoonlijk bedankje.

Een cadeautje

Ben je meer op zoek naar een cadeautje? Een bos bloemen doet het natuurlijk altijd goed. Iedereen wordt vrolijk van een boeket kleurrijke bloemen. Dit is dan ook het meest gegeven cadeau op Secretaressedag.

Een doosje bonbons of een lekker wijntje vullen de lijst met veel gegeven cadeaus aan. Het is misschien niet zo origineel, maar het is in ieder geval (bijna) zeker dat je je secretaresse hier blij mee maakt.

Into M ondersteunt jouw organisatie met:

De inzet van social media

Communiceer gericht met klanten over (nieuwe) producten of diensten.

Meer info »

Adverteren op social media

Genereer aandacht door te adverteren via social media.

Meer info »

Prettig leesbare mailings

Digitale nieuwsbrieven met gevarieerde onderwerpen voor jouw bedrijf.

Meer info »

Marketing­­ondersteuning

Vormgeven van een goed marketing- en communicatieplan.

Meer info »