Voorheen kon je tot een uur na verzending een berichtje verwijderen voor iedereen in het gesprek. Als je een lullige opmerking maakte in een groepsapp of een berichtje naar de verkeerde persoon stuurde, kon je dat nog snel corrigeren.

WhatsApp heeft de tijd om berichten te verwijderen nu verlengt tot twee dagen. Je kunt tot twee dagen na verzending een berichtje verwijderen voor iedereen. Daarna kun je alleen nog appjes verwijderen voor jezelf.

Hoe?

Een berichtje verwijderen doe je door een paar seconde met je vinger op het berichtje te drukken. Dan krijg je een prullenbakje te zien of een menu. Hier kun je kiezen voor ‘verwijderen voor iedereen’ of ‘verwijderen voor mijzelf’. De optie ‘verwijderen voor iedereen’ is nu dus twee dagen zichtbaar in plaats van één uur.

Je hebt voor deze functie wel de nieuwste versie van WhatsApp nodig. Dat geldt ook voor de ontvangers van de berichtjes. Hebben zij de nieuwste versie nog niet gedownload? Dan blijft het berichtje gewoon staan als je het na een uur pas weghaalt. In de Apple App Store of Google Play Store kun je de nieuwste versie van WhatsApp downloaden of de app updaten.

Snel medium

Deze langere verwijderoptie kan handig zijn om woorden die je liever terug wil nemen ook daadwerkelijk uit een chatgesprek te verwijderen. Aan de andere kant; WhatsApp is zo’n snel medium dat heel veel mensen het bericht al binnen een paar minuten hebben gezien. Een berichtje verwijderen heeft dan niet meer zo veel zin. Wat het effect van deze functie gaat zijn, moet in de toekomst blijken.

Andere chatdiensten

WhatsApp is een van de eerste chatdiensten die deze functie aanbiedt. Onder andere ook iMessage en Twitter werken aan eenzelfde soort functie om berichten te verwijderen of aan te passen.

Into M ondersteunt jouw organisatie met:

De inzet van social media

Communiceer gericht met klanten over (nieuwe) producten of diensten.

Meer info »

Adverteren op social media

Genereer aandacht door te adverteren via social media.

Meer info »

Prettig leesbare mailings

Digitale nieuwsbrieven met gevarieerde onderwerpen voor jouw bedrijf.

Meer info »

Marketing­­ondersteuning

Vormgeven van een goed marketing- en communicatieplan.

Meer info »