Het is belangrijk dat kinderen en jongeren al op jonge leeftijd leren omgaan met geld. Van de wijze, financiële lessen kunnen zij nog hun hele leven plezier hebben. Daarom organiseert platform Wijzer in geldzaken al voor de twaalfde keer de Week van het geld. Dit evenement vindt plaats van 27 tot 31 maart 2023.

Bling

Het thema van deze editie is Bedwing de bling. Want bling is overal, zeker door de opkomst van Instagram en YouTube. Het is soms moeilijk om dit te weerstaan. De verleiding om financieel minder verstandige keuzes te maken, ligt op de loer. Het platform wil jongeren leren om verleidingen te doorzien en te dromen zonder in de problemen te komen.

Verschillende activiteiten

Tussen 27 en 31 maart besteden verschillende basisscholen, middelbare scholen en mbo’s aandacht aan de Week van het geld, bijvoorbeeld door middel van gastlessen. Daarnaast organiseren veel gemeenten verschillende activiteiten voor kinderen en jongeren op het gebied van geld. Het doel is om armoede en schulden preventief aan te pakken. Educatie is een belangrijk aspect om kinderen bewust te maken van geld.

Samenwerken

Dit initiatief wordt ondersteunt door veel financiële- en sociaal-maatschappelijke partijen zoals banken en verzekeraars. Zij werken vaak lokaal samen, onder andere met de gemeente, om activiteiten rondom de week van het geld te organiseren.

Wil jij ook iets organiseren rondom de week van het geld? Kijk dan op de website. Of informeer eens bij je gemeente of een andere samenwerkingspartner om samen op te trekken richting de Week van het geld.

Into M ondersteunt jouw organisatie met:

De inzet van social media

Communiceer gericht met klanten over (nieuwe) producten of diensten.

Meer info »

Adverteren op social media

Genereer aandacht door te adverteren via social media.

Meer info »

Prettig leesbare mailings

Digitale nieuwsbrieven met gevarieerde onderwerpen voor jouw bedrijf.

Meer info »

Marketing­­ondersteuning

Vormgeven van een goed marketing- en communicatieplan.

Meer info »