Wereld Back-updag is op 31 maart, de dag vóór de internationale dag van de grapjes. Dat is niet toevallig. Het herinnert mensen eraan dat ze zich niet in de maling moeten laten nemen in de digitale wereld. Als je computer of smartphone het begeeft, dan wil je niet dat alle bestanden verloren gaan. Daarom is een back-up van cruciaal belang.

Ongeveer één op de vijf mensen maakt nooit een back-up van documenten, foto’s en andere bestanden op de laptop, computer of smartphone. Mocht er iets met je apparaten gebeuren, dan ben je alles kwijt.

Simpel en veilig

Een back-up maken is simpel en kan in verschillende vormen. Zo kun je bijvoorbeeld een reservekopie maken van je bestanden op een externe harde schijf of een USB-stick. Mocht er dan iets met je apparaten gebeuren, dan kun je altijd de bestanden terughalen.

Online opties

Maar deze vorm van back-up heeft ook een nadeel. De harde schijf of USB-stick kan ook kapotgaan of kwijtraken. Daarom zijn er verschillende optie om online een back-up te maken. Je bestanden staan dan in de cloud. Je kunt je bestanden zo altijd terugvinden in de online omgeving.

Het voordeel van zo’n clouddienst, bijvoorbeeld Google Drive of Dropbox, is dat je je bestanden altijd bij de hand hebt. Werk je aan een document op je laptop en sla je het op in de cloud, dan kun je het daarna ook via je smartphone openen en bewerken.

Into M ondersteunt jouw organisatie met:

De inzet van social media

Communiceer gericht met klanten over (nieuwe) producten of diensten.

Meer info »

Adverteren op social media

Genereer aandacht door te adverteren via social media.

Meer info »

Prettig leesbare mailings

Digitale nieuwsbrieven met gevarieerde onderwerpen voor jouw bedrijf.

Meer info »

Marketing­­ondersteuning

Vormgeven van een goed marketing- en communicatieplan.

Meer info »