“Een beeld zegt meer dan duizend woorden.” Deze oude uitspraak is ook nu heel actueel. Mensen zijn steeds vaker grafisch georiënteerd. De afbeelding bij een artikel wordt dus steeds belangrijker.

Maak je zelf een artikel? Zorg dan voor een passende afbeelding van goede kwaliteit. Waar moet je op letten?

De stroom aan informatie die mensen op een dag te verwerken krijgen, is groter dan ooit. Nieuws is overal, net als berichtjes van vrienden en bekenden. Door deze informatieoverload richten mensen zich steeds vaker op visuele content. Een afbeelding trekt de aandacht in een brei van informatie. Dat geldt ook voor de afbeeldingen in de nieuwsbrief.

Een aantal tips:

Ondersteunen

De eerste stap is ook meteen de belangrijkste: zorg dat de afbeelding de boodschap van het artikel verduidelijkt en versterkt. Kies altijd een afbeelding die de tekst ondersteunt. Hierdoor wordt de content visueel aantrekkelijker en is de kans groter dat lezers doorklikken.

Stand van de foto

Foto’s in de nieuwsbrief worden in de breedte geplaatst. Een liggende afbeelding komt zowel in de nieuwsbrief als bij het artikel zelf mooier over. Maak je een foto of laat je er een maken, zorg dan dat deze altijd in de breedte (liggend) is.

Persoonlijk

Net als persoonlijke nieuwsberichten doen ook persoonlijke afbeeldingen het goed. Vertel je in het artikel iets over je bedrijf of medewerkers, gebruik dan ook een foto waar je bedrijf of medewerkers goed op staan. Hoe persoonlijker de afbeelding, hoe beter.

Grootte

Zorg dat een afbeelding voldoende groot is. De grootte van een afbeelding wordt gemeten in pixels. Als een afbeelding te klein is, wordt deze korrelig. Een te grote afbeelding is vaak ook niet goed, het duurt dan langer voordat de afbeelding geladen is in de nieuwsbrief.

Ook op social media is de grootte van een afbeelding belangrijk. Elk kanaal heeft andere ideale afmetingen voor een afbeelding.

Google

Via internet op zoek naar een leuke afbeeldingen voor bij het artikel? Let op met de auteursrechten. De meeste foto’s in Google Images zijn namelijk niet rechtenvrij. Dat betekent dat je deze foto’s niet mag gebruiken zonder toestemming van de fotograaf. Er zijn echter verschillende sites waar je gratis en zonder vermelding foto’s kunt downloaden.

Afbeeldingen laten maken

Weet je niet goed waar je moet beginnen met de afbeeldingen? Into M biedt verschillende mogelijkheden om foto’s te maken voor in de nieuwsbrief, maar ook voor de website en social media. Vraag eens naar de mogelijkheden.

Documenten

NIEUWSBRIEF

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

                    

Go to top