Het is vaak niet de bedoeling dat WhatsApp-gesprekken zomaar op straat komen te liggen. Deze zijn doorgaans erg persoonlijk. Je kunt WhatsApp extra beveiligen om de inhoud van berichten voor anderen af te schermen.

IPhone

iPhone-gebruikers kunnen WhatsApp extra beveiligen met een Touch ID-vingerafdrukscan of Face ID-gezichtsherkenning. Zelfs als de telefoon al ontgrendeld is, gaat WhatsApp pas na de extra controle open.

Je schakelt de extra controle op iPhones in via WhatsApp > Instellingen > Account > Privacy > Schermvergrendeling. Via dit scherm kun je aangeven of je de extra controle elke keer als je WhatsApp opent uit wilt voeren. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om na de eerste check pas weer na een minuut, een kwartier of een uur opnieuw te controleren.

Binnenkomende meldingen zijn nog wel te lezen zonder de extra controle. De beveiliging geldt alleen voor het openen van de app. Vanaf het vergrendelscherm zijn berichten ook zonder controle te beantwoorden. Daarnaast zijn WhatsApp-telefoongesprekken op te nemen zonder controle.

Wil je meldingen onzichtbaar maken zolang je telefoon vergrendeld is? Dan kun je de instellingen van je telefoon veranderen via het kopje Notificaties.

Android

Op het moment dat we dit artikel schrijven is de functie op een Android-telefoon nog niet beschikbaar. Er wordt al wel getest met een beveiliging door middel van vingerafdruk.

Tweestapsverificatie

WhatsApp biedt nog een andere mogelijkheid om je gesprekken te beveiligen, namelijk met tweestapsverificatie. Dit is een methode waarbij er twee stappen nodig zijn om op je account in te loggen. Vaak hoef je hierbij niet elke keer met twee stappen in te loggen, maar alleen wanneer je vanaf een ander apparaat inlogt dan normaal.

WhatsApp biedt de mogelijkheid om tweestapsverificatie te gebruiken. Als je deze functie inschakelt, moet er telkens wanneer iemand probeert om met WhatsApp je telefoonnummer te verifiën een zescijferige inlogcode worden ingevoerd.

Om de functie in te schakelen moet je WhatsApp openen via Instellingen > Account > Verificatie in twee stappen en dan kiezen voor Inschakelen. Hierna kun je het e-mailadres invoeren waar WhatsApp de code naartoe stuurt.

Documenten

NIEUWSBRIEF

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

                    

Go to top