Veel bedrijven keken met vrees naar de invoering en handhaving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Er werden stappen gezet, maar ook geklaagd over het privacyrecht. Waarom?

Een belangrijk punt uit de AVG is dat iedereen recht heeft op inzage en verwijdering van zijn of haar persoonsgegevens.

Het afgelopen half jaar hebben bijna 10.000 mensen een privacyklacht ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De meeste klachten (32%) gingen over een schending van een privacyrecht.

Zo kregen mensen bij sommige bedrijven geen inzage in hun persoonsgegevens als ze daar om vroegen of was het lastig om gegevens te laten verwijderen. Ook kwam het voor dat bedrijven meer persoonsgegevens opvroegen dan noodzakelijk was.

De Autoriteit Persoonsgegevens kreeg de meeste klachten over zakelijke dienstverleners, de IT-sector en de overheid. Ook de financiƫle instellingen en zorginstellingen kwamen er niet zo goed vanaf.

Nieuwsbrieven

Om te voldoen aan de regels is het bijvoorbeeld belangrijk dat ontvangers van je nieuwsbrief zich altijd kunnen afmelden. Bovendien moet het duidelijk zijn hoe en waar dit kan. Een afmeldlink is hiervoor de meest voor de hand liggende oplossing. Daarnaast moet altijd duidelijk zijn wie de afzender van de nieuwsbrief is.

Documenten

NIEUWSBRIEF

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

                    

Go to top