Google Chrome is een van de meest gebruikte webbrowsers. Wist je dat er verschillende uitbreidingen (extensies) voor zijn? Deze maken werken met internet nog makkelijker. Wij zetten er een aantal voor je op een rij.

Leestekens

Zoek jij je ook altijd suf naar de speciale leestekens op je toetsenbord? De spellingschecker helpt je hier helaas ook niet altijd bij. Met de extensie ‘special characters’ is dit probleem voorgoed verleden tijd. Deze voorziet je altijd van een passend leesteken zoals een trema, accent aigu of accent grave.

Pdf

Zit jij ook weleens te stoeien met het bewerken of samenvoegen van pdf-bestanden? Ook daar is een extensie voor. Met een gebruiksvriendelijk programma kun je pdf’s bewerken, converteren, splitsen of samenvoegen.

Screenshot en screenrecorder

Even snel een webpagina opslaan? Dat kan met deze extensie. Hiermee kun je schermopname maken en (delen van) pagina’s opslaan. Vervolgens heb je verschillende mogelijkheden om de screenshots te bewerken.

Vertalen

Via de extensies kun je Google Translate in je browser gebruiken. Zo kun je complete webpagina’s in één keer vertalen.

Mobile browser emualtor

Benieuwd hoe een webpagina, bijvoorbeeld van je eigen website, er op de iPad of smartphone uitziet? Met deze extensie kun je dat makkelijker checken. Door op het icoontje te klikken kun je keizen hoe je naar je webpagina wil kijken.

Toevoegen?

Wil je een van de extensies toevoegen? Dat is heel simpel.

  1. Open de Chrome Web Store,
  2. Klik op Apps of Extensies in de linker kolom,
  3. Zoek naar het item dat je wil toevoegen,
  4. Klik op Toevoegen aan Chrome,
  5. Controleer altijd tot welke gegevens de extensie toegang heeft en klik op ‘ extensie toevoegen’,
  6. De extensies worden als knoppen op de werkbalk in Chrome weergegeven.

Documenten

NIEUWSBRIEF

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

                    

Go to top